Hoopers - AKC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cursussen > Hondensport
HOOPERS 

 
Hoopers is in Nederland nog een relatief jonge sport. Sinds mei 2014 is Nadac Hoopers enorm populair geworden in Nederland.

Het is een sport geschikt voor bijna iedere hond... groot, klein, jong of oud. Als voorbereiding op de sport carrière maar ook voor oudere honden die moeten stoppen met een meer belastende sport of omdat je het gewoon een leuke sport vindt. Omdat het door zijn laagdrempeligheid toch ook een actieve sport is kan elke hond er zijn energie in kwijt.

Doordat er geen sprongen in het parcours voorkomen is het een weinig belastende sport, die zelfs met honden met licht fysieke problemen beoefent kan worden. Het is wel belangrijk om jouw instructeur hier van op de hoogte te brengen zodat er ook rekening mee gehouden kan worden tijdens de training.

Niet alleen voor alle honden is deze sport geschikt, maar ook handlers die fysieke problemen hebben kunnen deze sport beoefenen. De hond wordt namelijk op afstand gehandeld en de begeleider geeft d.m.v. lichaams- en stemcommando’s de richting aan. Hierbij is minimale activiteit van de handler noodzakelijk.

 
Nadac Hoopers is een jonge sport en nog volop in ontwikkeling, er zal in de toekomst nog heel veel vernieuwing zijn.

Sinds maart 2016 is er ook de mogelijk om in Nederland deel te nemen aan Nadac Hoopers wedstrijden. De wedstrijden worden zo laagdrempelig als mogelijk gehouden met een competitie klasse, maar ook met de mogelijkheid om voor individuele titels te lopen. De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen en bestaan uit verschillende klassen, Funklasse, Startersklasse, Noviceklasse, Advancedklasse, Masterklasse en Eliteklasse. Lees meer: klik hier

Bij de Apeldoornse Kynologen Club is er de mogelijkheid te trainen voor wedstrijden, maar ook recreatief is dit een super leuke sport om samen met je hond te komen beoefenen!

In de beginnerscursus staat het aanleren van de toestellen en eenvoudige combinaties van toestellen aan de hond centraal. Ook wordt er vanaf het begin al gewerkt aan de zelfstandigheid en het vooruitwerken van de hond. Daarnaast wordt de basis gelegd voor de rol van de baas als handler. Voorop daarbij staan veiligheid en motivatie van baas en hond.

In september 2016 zal er gestart worden met beginners cursussen. Mocht je al wat meer ervaring hebben binnen deze sport en deze sport bij de AKC willen komen beoefenen neem dan contact op met de coördinator Sport & Spel Marjolein van Sprang (klik hier).

ONZE SPONSOREN 

 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu