Gehoorzaamheid - AKC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cursussen > Gehoorzaamheid
GEHOORZAAMHEID 

 
 
Opvoeding is het belangrijkste onderdeel in het leven van een hond. Op het moment dat een hond in uw leven komt, dient u zich ervan bewust te zijn dat u feitelijk een afstammeling van de wolf over de vloer heeft.

Het inpassen van de gedragingen van de hond binnen de gebruiken van onze maatschappij, en meer specifiek het gezin, is belangrijk. Wij moeten de hond leren wat zijn positie is binnen zijn nieuwe roedel, wat hij niet moet doen en nog beter, wat hij allemaal goed doet. De belangrijkste periode hierbij is de leeftijd tussen 6 en 16 weken. In deze periode kan de hond feitelijk alle basisbeginselen worden aangeleerd. De verfijning, met andere woorden het trainen, kan daarna met een goede basis eenvoudiger plaatsvinden. Een verbintenis tussen baas en hond is voor het leven geboren.

De basistrainingen van de hond bestaan uit gehoorzaamheidsoefeningen. Oefeningen als volgen, blijven, zitten, af (gaan liggen) en apporteren vormen de basis van de trainingen.
 
 
Spelenderwijs wordt hond en baas de essentie van de oefeningen bijgebracht. Met name wordt het plezier daarin benadrukt en gezocht.

Vervolgens worden de oefeningen uitgebouwd in moeilijkheidsgraad. De hond krijgt zo de kans om zich in alle situaties op zijn gemak te voelen om zodoende voor de baas een prima en betrouwbare kameraad te zijn. Honden kunnen vanaf 9 weken deelnemen aan onze trainingen.

Bij de Apeldoornse Kynologenclub worden cursussen gegeven voor puppy's, gehoorzaamheid, Obedience basis, 1, 2 en 3. Tot en met gehoorzaamheid zijn de exameneisen bepaald via onze vereniging, maar we werken natuurlijk naar het niveau, zoals door Cynophilia is vastgesteld.

CURSUSAANBOD
GEHOORZAAMHEID
 

 
 
 
 
 
 
Puppycursus
Deze cursus is bedoeld voor de puppy's in de leeftijd van 9 weken tot 5 maanden. Op een speelse positieve manier, door het gewenste gedrag te belonen, worden de basisoefeningen aangeleerd.
A B C cursussen
Vanaf 5 maanden is uw hond geen puppy meer, maar een jonge hond en nu is het tijd om uw hond echt te gaan opvoeden. Gehoorzaamheid is het meest elementaire dat u uw hond kunt aanleren: de basisschool voor honden.
G&G
De echte liefhebber van gehoorzaamheid komt met deze cursussen goed aan zijn trekken. Als u met deze cursussen begint, kunt u gaan deelnemen aan de landelijke G&G-wedstrijden.
 
 
 
 
 
 
ONZE SPONSOREN 

 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu