FCI-Obedience cursussen - AKC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cursussen > Gehoorzaamheid
FCI-OBEDIENCE
CURSUSSEN

 
 
 
 
Ongeveer in 1953 vond het bestuur van Cynophilia dat iedere hond, zowel binnen als buiten tentoonstellingsverband, een bepaalde mate van gehoorzaamheid moet vertonen. Vanuit die filosofie werd het FCI-Obedience programma met bijbehorende exameneisen ontwikkeld. Al heel snel bleek dat honden die hiervoor waren opgeleid, zich in de maatschappij beter gedroegen dan honden die de FCI-Obendience cursus niet gevolgd hadden.

De echte liefhebber van hondensport komt met deze cursus dus goed aan zijn trekken. Als u met deze cursus begint, kunt u gaan deelnemen aan de landelijke FCI-Obendience wedstrijden, die kunnen leiden tot het Nederlands Kampioenschap. Deze cursussen zijn bij elke Kynologenclub hetzelfde; de deskundigheid van onze gediplomeerde trainers maakt echter het verschil. Het zal u verbazen wat u heeft bereikt met uw hond na deze cursussen.
 
FCI-OBEDIENCE
BEGINNERS

 
 
 
 
Aan de FCI-Obedience beginnerscursus mogen honden meedoen die de elementaire gehoorzaamheid met een goede beoordeling hebben doorlopen. De FCI-Obedience beginnerscursus is voor mensen die serieus verder willen in het trainen met hun hond. Wij vergelijken deze cursus dan ook met de hogeschool. Deze cursus bestaat uit ca 12 lessen en een proefexamen, waarna men door kan trainen voor het landelijke examen van Cynophilia. Voor dit landelijke examen is een logboek of werkboekje vereist. Bent u geslaagd voor dit diploma dan kunt u ook landelijk aan FCI-Obedience wedstrijden deelnemen, de ultieme uitdaging. Voor FCI-Obedience wedstrijden is een startlicentie vereist.

De oefeningen die aan bod komen zijn:
Gedrag t.a.v. andere honden, staan en betasten, gebit tonen, 2 minuten liggen in zicht, volgen aan de lijn, los volgen, komen op bevel, vak zenden, zit tijdens volgen, vlak apport en algemene indruk. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.
FCI-OBEDIENCE 1
 
 
 
 
Het trainen van FCI-Obendience gaat verder dan het aanleren van oefeningen en een gehoorzame hond. Het is het streven naar perfectie: een hond die met minimale hulp en en commando's van zijn baas de oefeningen zo perfect mogelijk uitvoert. Deze cursus kan worden afgesloten met een landelijk examen afgenomen door Cynophilia. Zie je dit als uitdaging voor jezelf en je hond dan is dit een geschikte cursus.
Zijn hond en baas echt enthousiast dan bestaat zelfs de mogelijkheid om aan wedstrijden FCI-Obedience deel te nemen. Aan de FCI-Obendience 1 cursus mogen honden meedoen die voor de FCI-Obedience beginnerscursus zijn geslaagd.

De oefeningen die aan bod komen zijn:
2 minuten liggen uit zicht, los volgen, sta (tijdens het volgen), komen op bevel, zit (tijdens het volgen), vak zenden, vak apport, appèl op afstand, sprong over de horde en algemene indruk. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.
FCI-OBEDIENCE 2
 
 
 
 
Dit is de universiteit voor honden en baasjes.
Aan de FCI-Obencience 2 cursus mogen honden meedoen die voor de FCI-Obedience 1 zijn geslaagd.
Deze cursus bestaat per seizoen uit minimaal 12 lessen en eventueel een proefexamen, waarna men door kan trainen voor het landelijke examen van Cynophilia. Hoeveel seizoenen u en uw hond nodig hebben om dit examen te kunnen halen is niet van te voren te voorspellen.

De oefeningen die aan bod komen zijn:
1 minuut zitten in zicht, los volgen, sta en zit (tijdens het volgen), komen met staan, vak zenden - af - aansluiten, richtingapport, sorteren, appèl op afstand, apport over de hoogtesprong en algemene indruk. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.
FCI-OBEDIENCE 3
 
 
 
 
Dit is de laatste stap van uw universitaire opleiding FCI-Obedience.
Aan de FCI Obendience 3 cursus mogen honden meedoen die voor FCI-Obedience 2 zijn geslaagd.
Deze cursus bestaat per seizoen uit ca 12 lessen en eventueel een proefexamen, waarna men door kan trainen voor het landelijke examen van Cynophilia. Hoeveel seizoenen u en uw hond nodig hebben om dit examen te kunnen halen is niet van te voren te voorspellen.

De oefeningen die aan bod komen zijn:
2 minuten zitten, 4 minuten liggen, los volgen, staan/zitten/liggen (tijdens het volgen), komen met staan en liggen, naar pion en naar vak zenden, apport met richting, apport over horde (metalen voorwerp), sorteerproef en appèl op afstand. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.
ONZE SPONSOREN 

 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu