Behendig Spelen - AKC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cursussen > Hondensport
BEHENDIG SPELEN  

 
 
De cursus Behendig Spelen is enerzijds ontwikkeld voor honden die nog lichamelijk en geestelijk te jong zijn om deel te nemen aan reguliere cursussen Behendigheid.
Anderzijds is het een cursus voor alle soorten rassen en leeftijden voor deelnemers die op een meer speelse manier met hun hond bezig willen zijn en toch zo aan de relatie baas-hond willen werken. De AKC is één van de zeer weinige kynologenclubs in Nederland die zo’n cursus aanbiedt.

Doel van de cursus:
Honden en bazen spelenderwijs oefeningen laten doen die gunstig zijn voor:
- de relatie baas hond
- het ontwikkelen van het bewegingsapparaat van een hond (motoriek)
- het stimuleren van het probleemoplossend vermogen van een hond
 
 
Tijdens deze cursus proberen we de samenwerking tussen baas en hond verder te verbeteren. Dit wordt o.a. bereikt door het zelfvertrouwen van de hond (soms ook van de baas) verder te stimuleren en zodoende eventuele doorstroommogelijkheden na deze cursus te bevorderen.

Er wordt tijdens deze cursus kennis gemaakt met de clickermethode: een positieve manier van de hond trainen, want alleen het goede gedrag van de hond wordt beloond. De essentie van deze methode is dat je de hond leert indirect te denken. Je leert hem dat hij zijn beloning kan verdienen, maar niet door zelf te proberen de beloning te bemachtingen (uitlokken).
ONZE SPONSOREN 

 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu