A B C cursussen - AKC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cursussen > Gehoorzaamheid
A, B EN  C CURSUSSEN 

 
 
Vanaf 5 maanden is uw hond geen pup meer, maar een jonge hond en nu is het tijd om uw hond echt te gaan opvoeden. Gehoorzaamheid is het meest elementaire dat u uw hond kunt aanleren: de basisschool voor honden. U gaat nu uw hond aanleren dat hij naar u moet luisteren en dat hij u netjes moet volgen zonder aan de riem te trekken. U leert uw hond te gaan zitten en liggen als u dat zegt en te komen als u hem roept. U leert uw hond te spelen met andere honden en sociaal gedrag te vertonen naar honden en mensen. Zoals kinderen naar de lagere school gaan, gaat u met uw hond op gehoorzaamheidscursus.

Alles wat u uw hond aanleert in de beginfase zal hij een hondenleven lang onthouden. Ons advies is om nu heel veel tijd in de opvoeding van uw hond te steken zodat u daar later veel plezier van kunt hebben. Het is ook niet makkelijk om uw hond goed op te voeden, u hebt er veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Wij helpen u daarmee, geven u advies en beantwoorden uw vragen. 
A-CURSUS 

 
 
De A-cursus is de beginnersklas van de elementaire gehoorzaamheid voor honden vanaf 5 maanden, afkomstig van de puppy cursus of zonder deze vooropleiding.

In de A-cursus wordt de basis gelegd voor de volgende cursussen.
De hond kan na de A-cursus (als hij/zij slaagt) netjes volgen en zich goed gedragen tegenover andere honden en mensen. De geleider heeft de eerste beginselen van het trainen van honden onder de knie. In de A cursus wordt voornamelijk gewerkt met de honden aan de lijn. De oefening komen op bevel moet los worden uitgevoerd. De cursus start 2 keer per jaar en bestaat minimaal uit 12 lessen van ± 1 uur.

Een examen om door te gaan naar de B-Cursus is alleen van toepassing op cursisten die een puppycursus hebben gevolgd. Cursisten die geen puppycursus hebben gevolgd gaan aan het eind van de cursus door naar de A-cursus voor gevorderden. Voor cursisten die geen puppycursus hebben gevolgd maakt een theorieles onderdeel uit van de cursus.
B-CURSUS 

 
 
Aan de B-cursus mogen honden meedoen die voor de A-cursus zijn geslaagd. Deze cursus is namelijk een vervolg op genoemde cursus. De basisopvoeding is nu grotendeels achter de rug en de nadruk ligt er in deze cursus op om wat de hond heeft te perfectioneren en verder uit te bouwen.

De oefeningen die o.a. aan bod komen zijn:
Gebit tonen, staan naast geleider, volgen aan de lijn, komen op bevel, 1 minuut liggen, zitten naast geleider en omgang baas hond
C-CURSUS 

 
 
De C-cursus is geschikt voor honden die de B-cursus hebben afgerond d.m.v. een examen en waarvan de eigenaren meer willen leren.
De cursus bestaat uit een aantal basisoefeningen, die in de dagelijkse praktijk goed van pas komen. Daarnaast is het een voorbereiding op andere sporten, zoals agility of gehoorzaamheid.

De basisoefeningen bestaan uit:
Volgen aan de lijn, los volgen, staan en betasten, gebit tonen, afliggen en blijven zitten op de plaats, voorkomen, omgang hond – hond en relatie baas – hond.
ONZE SPONSOREN 

 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu